care mai e pretul tau?

Se spune ca in comert nu se vand produse ci emotii si nevoi!

Nimeni nu isi cumpara un produs ci o emotie sau o nevoie, oare in viata reala, socializarea are la baza actul de vanzare/cumparare ?

Dar nu e totul atat de simplu, am ajuns la concluzia ca dupa peste 13 ani de vanzari in domeniul retail e mai simplu sa negociezi cu potentiali clienti decat sa incerci sa te intelegi cu oameni in viata reala. Un potential client isi cunoaste nevoile si iti expune emotiile pe tava ca tu sa sti ce sa faci cu ele si cum sa duci vanzarea catre finalizare dar o persoana cu care vrei sa socializezi mai serios in viata de zi cu zi e mult mai inchisa in sine si iti trebuie deprinderi serioase sa poti sa o dezlegi.

Ce faci tu in situatia asta pentru ca nici tu nu vrei ca din prima celalalt sa te citeasca ca pe o carte si nici respectiva nu isi doreste acest lucru, incepi o joaca de soarecele si pisica unul cu altul, tachinari si incercari de a citi printre randuri, fara sa vrei si tu si cealalta persoana veti avea prejudecati adevarate sau false si asa incepe imaginatia sa o ia razna. De aici clar incepe sa intre in calcul si plictiseala unul din doi se va plictisii de acest joc si va lasa balta relatia care s-ar fi putut transforma cu usurinta in ceva mai mult dar nimeni nu da sansa asta relatiei din simple ”principii”sau ”orgolii”.

Cat ne vom vinde sau incerca sa cumparam emotii de la cei din jur, fara un rost ?

In comert am fost invatat sa tratez cu mare importanta cei mari 7 pasi ai vanzarii: pregatirea vanzarii, deschiderea vanzarii,sesiunea de intrebari, prezentarea produsului, tratarea obiectilor si negocierea,inchiderea vanzarii, monitorizarea vanzarii.

Ne cunoastem deja oricum stim fiecare ceva unul despre celalalt, pe principiul ca prima impresie conteaza zambim mult incercam sa oferim si sa ne cerem un zambet, o privire, ne deschidem un pic fiecare in incercarea de a capta atentia si interesul unui altuia, ajungem sa ne intrebam tot felul de lucruri desi cred ca o facem pentru a ne certifica lucrurile pe care le stim unul despre altul mai mult decat sa aflam lucruri noi,deja ne cunoastem destul de bine desi fiecare am oferit pana acum cam ce am vrut ca celalalt sa stie despre noi 🙂 si uite ca ajungem la momentul in care iti spun lucruri noi despre mine si asteptarile pe care le am de la tine, ne mai contrazicem un pic incercand sa schimbam unuia altuia din obiceiuri crezand fiecare ca asa e mai bine, da si la final ajungem ca prin cele spuse sa spunem ca asa ne e bine amandurora si incercam sa ne mentinem o relatie stabila bazata pe ce am vrut fiecare sa vindem.

In cele mai multe cazuri nu se prea ajunge la finalizarea unor relatii bazate pe emotii vandute sau cumparate, oamenii putin sunt sinceri cand vand sau cumpara sau putini oameni vand sau cumpara sincer, deoarece cautam de la bun inceput un anumit tip de emotie si omitem tot ce vine pe langa aceasta.

E bine sa ai pretentii de la tine si sa te vinzi scump, nu trebuie ca toata lumea sa te poata cumpara cum nici tu nu trebuie sa cumperi o lume inteaga, dar oare nu ai un pret cam mare ?

Cum iti stabilesti propriul pret ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.