GANDURI BUNE…GANDURI RELE

Oamenii intra si ies din viata noastra asemenea unei flori pe care o mirosim iar apoi paleste in timp. Gandurile bune precum faptele ne fac sa crestem in ochii celui de langa noi. Dar palim in timp ce mintea ne este inundata de cuvinte grele si fapte pe masura. Traim doar pentru noi fara sa ne dam seama de nevoile celorlati. Uitam sa mai zambim dorindu-ne doar fericirea proprie. Luptam pentru a suprevietui printre straini si pentru ne creea propriul drum.

Ganduri bune si ganduri rele ne duc in locuri pe care le exploram cazuti la pamant sau ridicati de aripi. Jos ne asteapta pacatul in care am cazut….iar printre stele speram ca gandurile bune sa ne salveze. Ne cantam dorul si ne citim povestea. Finalul ni-l trecem cu creionul pe o coala transparenta in speranta ca literele nu vor capata forma. Doar umbra lor pare sa ne traseze linii fara o destinatie anume. Si-atunci nu ne mai pasa! Nu plangem pentru lacrimile altora, ne inecam in propriile ganduri…bune sau rele.

Si viata trece iar noi suntem precum un actor intr-o piesa de teatru. Jucam “ca la carte”, rolul ni-l schimbam cautand unul care ii induc in eroare pe cei din jur. Nici macar noua nu ne vine a crede cand sarutul fals poate deveni o realitate, cand cuvintele invatate ca pe o poezie incepem sa le credem. Si-atunci, gandurile rele ne pun aripi pe chip de portelan, iar cele bune ne coboara cu pasi inceti dar siguri spre o fericire pe care nici noi n-o credem.

Ne adunam gandurile bune si gandurile rele sin e intrebam: acum ce facem?

Lasam timpul sa treaca fara sa ne mai pese de ploaia care cade peste noi. Ne sadim sperante in suflet pentru ca ele sa nasca fapte bune. Ne simtim incarcati de gandurile rele cu toate ca ele ne domina.

Un gând despre &8222;GANDURI BUNE…GANDURI RELE&8221;

  1. petrila florin bogdan 02/04/2013 / 11:11

    razboiul dintre bun si rau ne definesc pe noi ca oameni , cel dintre gandurile bune si cele rele e cel care arata celor din jur cum si ce gandim noi , dar intotdeauna indiferent de razboi noi putem alege.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.