Zodiacul Mayas

Mai aflam cate ceva despre zodii , horoscop si carecteristicile acestora , de data asta m-am oprit la zodiile horoscopului mayas . Horoscopul mayas are legatura cu calendarul acestei civilizatii, care este, se pare,  de o acuratete mai mare decat calendarul Gregorian.Spre deosebire de zodiacul clasic, cel mayas are 13 zodii care sunt denumite conform celor mai cunoscute animale ce faceau parte din universul vechilor mayasi.Stiinta astrologica mayasa a fost adaptata timpurilor noastre si iata ce fel de caracteristici ii definesc astazi, pe nativii zodiacului mayas:

Liliac/ Tzootz (22 iulie – 22 august)

Motto: „Descopar”.

Culorile lor specifice sunt ROSU si NEGRU.

Liliecii horoscopului mayas poseda un caracter foarte puternic care iese in evidenta inca de la varste mici. Ei au in acelasi timp o stima de sine accentuata. Sunt foarte buni pentru a deveni lideri, pentru a conduce echipe, de aceea ii vom gasi adesea locrand pentru comapanii. Pot deveni economisti sau ministri.In cuplu sunt foarte liberali si in acelasi timp sunt inclinati catre familie si foarte protectori cu cei apropiati.

Scorpion/ Dzec (23 august – 19 septembrie)

Motto: „Observ”

Culoare specifica – AURIU.

In horoscopul mayas, scorpionii sunt foarte traditionalisti, desi au capacitatea mentala de a intelege orice topic. Sunt intr-adevar persoane rigide, de obicei rezistente la schimbare. Profesiile care ii caracterizeaza sunt cele de avocati, notari, asistenti sau secretari.In cuplu, scorpionii horoscopului mayas vor sa isi demonstreze tot timpul atasamentul, iar atunci cand sunt tradati nu exista nimic care sa ii faca sa ierte. Femeile isi doresc barbati foarte manierati alaturi.

Caprioara/ Keh (20 septembrie – 17 octombrie)

Motto-ul caprioarelor este: „Seduc”.

Culoarea lor – GALBEN.

In horoscopul mayas, acesta este un semn al sensibilitatii maxime; persoanele nascute in aceasta zodie sunt caracterizate de o sensibilitate aparte; ei au fost nascuti pentru a iubi foarte profund si asteptand sa primeasca acelasi fel de iubire; de asemenea, aceste persoane iubesc pacea si armonia. Datorita sensibilitatii lor excesive, nu ne vom mira sa gasim caprioarele activand in zona artelor.In cuplu, afectiunea si romantismul sunt transformate in prioritate; daca s-au indragostit, caprioarele cu greu se mai vindeca.

Bufnita/ Moan (18 octombrie – 14 noiembrie)

Motto-ul bufnitei este: „Cred in instinctele mele”.

Culoarea lor este BLEUMARIN.

Cei care apartin acestui semn zodiacal mayas sunt persoane foarte intuitive si sociabile. De asemenea, bufnitele sunt si foarte spirituale, de aceea adora ca uneori sa isi gaseasca linistea in intimitate. Posibilele vocatii ale acestor nativi sunt medicina alternativa si esoterismul. Pot fi fermieri sau biologi excelenti. Pot sa fie atrasi de astrologie.Bufnitele sunt inzestrate si cu o doza serioasa de infatuare; Bufnitele mereu nemultumite de partener, pot sa aiba mai multe casatorii de-alungul vietii.

Paun/ Kutz (15 noiembrie – 21 decembrie)

Motto-ul paunilor este: „Eu sunt”.

Culori specifice – CULORILE TRANSPARENTE.

Paunii din horoscopul mayas incearca mereu sa se reinventeze cu singurul scop de a iesi in evidenta printre ceilalti. Paunul este mereu constient de carisma sa. De aceea, in ceea ce ii priveste pe acesti nativi, joburile ideale pentru ei, vor fi acelea care ii pot pune in centrul altentiei, aducandu-le faima si recunoastere.In cuplu iubesc sa iubeasca si sa fie adorati cu aceeasi intensitate.

Aligator/ Kibray (13 decembrie – 9 ianuarie)

Mottoul lor: „Ma schimb”

Culoarea caracteristica – VERDE

Acesti nativi au capacitatea de a se adapta in orice situatie. Sunt persoane foarte ordonate si de altfel, iubesc ordinea in toate aspectele vietii lor. De aceea li se potrivesc meserii care necesita minutiozitate si atentie maxima: chirurg, stomatolog, neurolog sau librar.In cuplu sunt introvertiti si rezervati. Aligatorii sunt persoane loiale, dar uneori putin egoiste.

Maimuta/ Batzkmil (10 ianuarie – 6 februarie)

Motto-ul maimutelor este: „Sa ne distram, o viata avem!”

Culoarea lor specifica este VIOLET LILIAC.

Persoanele nascute sub semnul zodiacal mayas maimuta detin un umor de calitate, reusind sa ii bine-dispuna si pe ceilalti. Profesiile lor predilecte sunt apropiate de zona spectacolului: teatru sau televiziune.In cuplu nu sunt foarte loiali deorece se plictisesc repde de o persoana, dar atunci cand se indragostesc sunt foarte afectuosi si protectori.

Soim/ Coz (7 februarie – 6 martie)

Mottoul lor: „Detin puterea”.

Culoarea caracteristica -VIOL ET.

Acesti nativi sunt de obicei persoane foarte spirituale si au o personalitate puternica, de asemenea vointa de fier. Inclina spre profesii din zona dreptului, aviatie, sau medicina. Sunt persoane care iubesc sa studieze.In cuplu, soimii sunt persoane credincioase si dedicate celeilalte persoane, datorita unui sistem al valorii foarte bine definit. Sunt de asemenea, persoane oneste si sincere.

Jaguar/ Balam (7 martie – 3 aprilie)

Motto-ul lor este: „Provoc!”

Culoarea specifica este ROSU.

Jaguarul este unul dintre cele mai pasionale semne zodiacale ale horoscopului mayas. Este foarte respectat de catre zei din acest motiv. In ceea ce priveste munca, prefera provocarile, cauta mereu lucruri noi si se lupta cu propriile limite. Pot fi muzicieni de exceptie.Atunci cand un jaguar se indragosteste nebuneste, isi concentreaza toata energia asupra relatiei, dar mai tarziu ii este dificil sa fie pe deplin credincios, datorita naturii sale mereu in cautare de nou. Jaguarii obtin mereu ceea ce isi doresc, femeile din aceasta zodie sunt foarte independente.

Vulpe / Fex (4 aprilie – 1 mai)

Motto-ul vulpii este: „Protejez”.

Culori – MARO si NEGRU.

Vulpile sunt foarte unite si sunt capabile sa ofere totul pentru a asigura binele persoanelor pe care le iubesc. Lupta deseori pentru drepturile omului si ies in apararea celor care nu au cum sa se apere singuri. Vulpea este cea mai muncitoare in horoscopul mayas. De aceea putem gasi aceste persoane in domenii ca sociologia, medicina sau psihologia.In cuplu, aceste persoane sunt foarte protectoare si familiste convinse.

Sarpe/ Kan (2 mai – 29 mai)

Motto: „Posed”.

Culoare – ALBASTRU

Acesti nativi iubesc viata luxoasa si senzualitatea. Sunt persoane foarte elegante si manierate. Sunt persoane prietenoase care iubesc insa solitudinea. E posibil ca aceste persoane sa fie pasionate de filosofie sau istorie.In dragoste sunt persoane dificile, de aceea rezista greu in cuplu. Daca sunt raniti pot reactiona in cele mai neobisnuite moduri.

Veverita/ Tzuba (30 mai – 26 iunie)

Motto-ul veveritelor: „Comunic”.

Culoare specifica – VERDE

Nativii din acest semn zodiacal mayas sunt foarte nerabdatori, plini de fericire si iubire; le place sa vorbeasca foarte mult si nu au probleme in a-si exprima sentimentele. Cariera ideala este aceea unde au posibilitatea de a-si exploata potentialul de buni comunicatori. Ii putem gasi in pozitii de purtatori de cuvant sau in locurile unde se lucreaza cu publicul.In cuplu acesti nativi sunt foarte romantici. Totusi, ceea ce poate deranja este faptul ca aceste persoane sunt foarte cheltuitoare.Broasca testoasa/ Aak (27 iunie – 25 iulie)

Motto: „Iubesc”

Culoarea specifica este ORANJ.

Sunt fiinte taciturne si sedentare. Iubeste mediul sigur pe care il asigura familia. Acesti nativi sunt foarte muncitori si gata sa rezolve orice cerinta. Sunt persoane rabdatoare si intelepte pe care te poti baza.In dragoste sunt foarte timizi si introvertiti. Daca se indragostesc nebuneste, nu vor avea curajul sa marturiseasca.

Un gând despre &8222;Zodiacul Mayas&8221;

  1. Alexandra T 07/01/2014 / 01:10

    La cateva zodii se incaleca datele de inceput cu datele de sfarsit ale precedentei. Nu m-am lamurit foarte bine referitor la unde se incadreaza de exemplu 22 decembrie sau 23 iulie.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.