hai sa dam mana cu mana

Pentru inceput va zic asa :

Unirea Principatelor Române a avut loc la jumătatea secolului al XIX-lea și reprezintă unificarea vechilor state Moldova și Țara Românească. Unirea este strâns legată de personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza și de alegerea sa ca domnitor al ambelor principate la 5 ianuarie 1859 în Moldova și la 24 ianuarie 1859 în Țara Românească. Totuși, unirea a fost un proces complex, bazat pe puternica apropiere culturală și economică între cele două țări. Procesul a început în 1848, odată cu realizarea uniunii vamale între Moldova și Țara Românească, în timpul domniilor lui Mihail Sturdza, respectiv Gheorghe Bibescu. Deznodământul războiului Crimeii a dus la un context european favorabil realizării unirii. Votul popular favorabil unirii în ambele țări, rezultat în urma unor adunări ad-hoc în 1857 a dus la Convenția de la Paris din 1858, o înțelegere între Marile Puteri prin care se accepta o uniune mai mult formală între cele două țări, cu guverne diferite și cu unele instituții comune. La începutul anului următor, liderul unionist moldovean Alexandru Ioan Cuza a fost ales ca domnitor al Moldovei și Țării Românești, aducându-le într-o uniune personală. În 1861, cu ajutorul unioniștilor din cele două țări, Cuza a unificat Parlamentul și Guvernul, realizând unirea politică. După înlăturarea sa de la putere în 1866, unirea a fost consolidată prin aducerea pe tron a principelui Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, iar constituția adoptată în acel an a denumit noul stat România

Toate astea asa in mare , apoi romanul s-a gandit sa se si bucure de aceasta si cum altfel daca nu prin cantec asa ca :

Hora Unirii este o poezie de Vasile Alecsandri, publicată pentru prima dată în 1856, în Steaua Dunării, revista lui Mihail Kogălniceanu. Se cânta mereu pe data de 24 ianuarie, când s-au unit Moldova și Țara Românească, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Muzica a fost compusă de Alexandru Flechtenmacher.

Hai să dăm mână cu mână
Cei cu inima româna,
Sa-nvârtim hora frăției
Pe pământul României!

Iarba rea din holde piară!
Piară dușmănia-n țară!
Între noi să nu mai fie
Decât flori și omenie!

Măi muntene, măi vecine
Vino să te prinzi cu mine
Și la viață cu unire
Și la moarte cu-nfrățire!

Unde-i unul nu-i putere
La nevoi și la durere
Unde-s doi puterea crește
Și dușmanul nu sporește!

Amândoi suntem de-o mamă
De-o făptură și de-o seamă,
Ca doi brazi într-o tulpină
Ca doi ochi într-o lumină.

Amândoi avem un nume,
Amândoi o soarta-n lume.
Eu ți-s frate, tu mi-ești frate,
În noi doi un suflet bate!

Vin’ la Milcov cu grăbire
Să-l secăm dintr-o sorbire,
Ca să treacă drumul mare
Peste-a noastre vechi hotare,

Și să vadă sfântul soare
Într-o zi de sărbătoare
Hora noastră cea frățească
Pe câmpia românească!

Toate cele mai sus datorita site-ului wikipedia (multumesc).

Si acum vin eu cu anumite completari si referitor la titlul acestui articol si ma intreb cine cu cine ? pentru ce ? , cand la noi in Romania se promoveaza ideea : ,, decat sa planga mama mea mai bine plange mama ta ” , cand la noi in tara ca sa fi pe primul loc mai repede calc pe altul pe cap decat sa incerc prin propriile puteri , cand minciunile intre oameni sunt cele mai dese cuvinte rostite , cand trebuie sa iti incalci ”n” principii si ideologii pentru a putea chiar permite un loc de munca si o bucata de paine si as putea sa continui cu multe exemple si atunci stau si ma intreb cu cine si de ce sa dau mana . 

Sa luam un exemplu actual, daca ieseai in strada in primele zile ale acestor manifestari si intrebai oameni pentru ce protesteaza din zece primeai cel putin opt raspunsuri diferite asta imi spune ca nici macar acolo nu pot avea un numitor comun ( asta pana cand televiziunile le-au insuflat ca daca vor sa aibe vreo sansa ar trebui ca toti sa ceara acelasi lucru ) .

Samaritenii sunt o specie care clar sunt pe cale de disparitie si in locul lor vin cei mai rai dintre toti : prefacutii, mincinosii, parsivii si alte cuvinte frumoase care se mai pot spune …

Suntem o tara in care fiecare se lupta pentru binele personal dar pretind toti ca lor le pasa de problemele celorlalti si daca nu ma credeti ganditi-va la urmatoarele cati copii din tara au nevoie de o suma modica (chiar si minim 5000 de euro )pentru o operatie care le poate face mult bine si cati nu sunt cei care ar dispune de aceasta suma in cateva minute si nu le-ar simti lipsa lor dar nu se gandesc poate nici macar sa ajute acesti copii , de ce ? pentru ca oameni astia trebuie sa se simta bine la fiecare sfarsit de saptamana prin nu stiu care club sau tara exotica si sa apara pe la tv ca mare cocalar sau pitipoanca , sincer mie mai mult decat greata .

Deci in concluzie ce e de facut ? in primul rand sa nu mai asteptam de la alti nimic si sa incercam sa ne ajutam singuri , sa nu ne mai plangem de mila .

„Sa fie azi pace inlauntru tau. Ai incredere ca esti acolo unde este locul tau, unde e nevoie de tine. Nu uita de posibilitatile  infinite care se nasc din credinta in tine si in ceilalti. Foloseste darurile pe care le primesti, care iti sunt date, si da in continuare altora dragostea pe care o primesti. Fii multumita de felul in care esti tu, asa cum esti. Lasa aceasta intelepciune sa patrunda adinc, pana in maduva oaselor si daruieste sufletului tau cantec, muzica, dans, rugaciune si libertatea de a iubi. Asta exista pentru noi toti.

Un gând despre &8222;hai sa dam mana cu mana&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.