alcoolul si diabetul

2 cuvinte care nu ar trebui sa aiba absolut nimic in comun unul cu celalalt dar cu toti stim ca nu se poate sa nu mai bei din cand in cand cate un paharel doua trei s.a.m.d 😀 . Ei uite ca la cei ca noi alcoolul e foarte pervers iti poate urca glicemia dar si ti-o poate scadea de te trimite in spital , teoretic se spune clar ai diabet lasi alcoolul frate.

Vorbe din batrani spun ca pe vremuri cand nu se stia sau nu erau posibilitati de tratare a diabetului cu insulina sau medicamente cei bolnavi de diabet se tratau cu whiskey sau alcool tare care sa le scada glicemia .

Acum alcoolul poate fi si hiperglicemiant dar si hipoglicemiant poate sa iti urce glicemia usor la inceput dar apoi sa ti-o scada sau invers la inceput scade si apoi urca ( berea ) asa ca daca stiti ca veti consumati alcool ar trebui sa stiti ca va trebui sa va luati glicemii cat mai frecvente chiar si pana la  24 de ore de la consumare . Se mai zicea candva ca este permis la noi diabetici cate un pahar de vin alb sed pe zi sau un paharel de coniac sau tuica de casa atentie nu toate doar o singura combinatie eventual :).

Cea mai grava combinatie posibila intre alcool si diabetul este coma hipoglicemica combinata cu exces de alcool sa nu spun coma alcoolica pentru ca atunci toti factorii care ar trebui sa te ajute sa iti revii din coma hipo sunt incetiniti de alcool , Glucagonul nu are efect daca s-a consumat alcool inainte .

Asa ca stiind ca vin mult asteptatele sarbatorile  de iarna si frigul asta groaznic ganditi-va inainte de a incerca sa va incalziti in fiecare seara cu un vin sau tuica fiarta chiar daca sunt ele bune dar e posibil sa aveti probleme mai incolo 😀 .

Retineti noi traim cu diabetul nu el cu noi !!!

2 gânduri despre &8222;alcoolul si diabetul&8221;

  1. mallorca urlaub 05/01/2011 / 23:11

    Looks like you are an expert in this field, you got some great points there, but you’ll want to add a facebook button to your blog. I just bookmarked this article, although I had to complete it manually. Simply my $.02 🙂

    – Daniel

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.