Magie

De cand se cunoaste omul pe acest pamant intotdeauna a avut retineri si frica dar in acelasi timp si mult entuziasm si curiozitate fata de necunoscut .

Inca din cele mai vechi timpuri ale omeniri se stie ca exista magia ( un fenomen inexplicabil ) si persoane care o practicau , fiind unul din cei mai renumiti vrajitori ai trecutului nu putem sa il omitem pe Merlin ( de care toata lumea a auzit fie din carti sau din filme ). Tot de pe atunci anumite persoane au realizat ca poti face si foarte mult rau prin magie si vrajitorii si au trecut de partea „raului” ca sa o lososeasca in scopuri distructive si asa ia nastere ” magia neagra ” si ” magia alba ” . Nu cred ca are rost si nici nu vreau sa stric farmecul acestui articol prin mentionarea ” magicienilor tigani ” care talharesc si supravietuiesc la ora actuala pe la noi .

In aceasta perioada in care traim noi acum lumea incearca sa numeasca pe cei care practica aceasta magiea in scopuri de divertisment ILUZIONISTI. Nu stiu cat de acord sa fiu cu acest termen defapt prin traducere iluzionismul ar insemna o iluzie , un neadevar , ceva inselator , eu tiind sa cred ca acesti oameni au totusi capacitatea de a folosi creierul mai mult decat o persoana normala si au o forta de concentrare impresionant de mare si asa reusesc sa puna in aplicare toate aceste numere de magie . Ma bucur enorm sa stiu ca sunt si in tare noastra asemenea persoane .

Toata lumea a auzit de marele Houdini :  Harry Houdini, nascut pe data de 24 martie 1874, la Budapesta, a fost una dintre figurile legendare ale magiei. Numele lui era asociat intotdeauna cu intamplari iesite din comun, eliberari spectaculoase si cascadorii care sfidau moartea. Chiar daca Houdini a murit acum 81 de ani, oamenii isi mai amintesc de el atunci cand sunt intrebati numele unui faimos magician.

Houdini a murit de Halloween, pe data de 31 octombrie 1926, la varsta de 52 de ani.

Un alt mare magiacian al timpurilor a fost David Copperfield numerele lui fiind recunoscute peste tot in lume .


Mai contemporan cu noi si timpurile noastre este David Blaine : imi place de el pentru ca distreza lumea pe strada si chiar stie ce face .

Si preferatul meu cel care ma uimeste mereu e Criss Angel , numele sau adevarat fiind Christopher Nicholas Sarantakos  nascut la data de  19 decembrie 1967.

Si pentru ca e favoritul meu inca una :

Si unul de-al locului :

Se numeşte Ionuţ Stoian şi ne încîntă cu numere de iluzionism sub numele de scenă Johannes.

Priviti daca vreti un articol interesant si frumos cu cele mai tari 10 numere de magie ( link care duce la 9.am )

10 numere de magie incredibile

Fie cum o fi in ce forma stadiu sau mod magia si iluzioanismul raman mereu atractive .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.